Gyenesei: kulturális misszió volt a levelem

Az önkormányzati miniszter kulturális misszióként tekint arra, hogy levélben ajánlotta a színházat fenntartó városok polgármestereinek „egy földije remekbe szabott zenés vígjátékát” - írta a Népszava.

A lap kérdésére Gyenesei István elmondta, “a Kikötő című és egy másik színdarab is” szerepelt abban a levélben, amelyet a közelmúltban küldött szét a városvezetőknek. „Nem igazán értem Deutsch képviselő felháborodását, mivel Érd, Kaposvár és Kecskemét polgármesterei ugyanezért például köszönetet mondtak, és arról tájékoztattak, hogy műsorra veszik a színműveket” – közölte Gyenesei.

A turizmusért is felelős miniszterként nemcsak lehetősége, de kötelessége is, hogy ilyen „kulturális misszióra” vállalkozzon, hiszen 2009 a kulturális turizmus éve lesz, melynek színes programjába “a jó színdarabok is beleférnek, hiszen vonzzák a közönséget” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Ha arra érdemes programot lát, hall, akkor a jövőben is tájékoztatni fogja a településvezetőket, és természetesen ezért nem fog lemondani – mondta a miniszter a Népszavának.

Címkék: Belföld