Még mindig az első ütemnél járnak az útfelújítások

A főváros ebben az évben összesen 38 útszakaszt újít fel 22,4 kilométer hosszúságban, ezek több mint felével készültek el eddig. A maradék 14 szakasz munkálatai miatt a legtöbb helyen sebességkorlátozásra és félpályás útlezárásra kell számítani, valamint minden esetben parkolási tilalmat léptetnek érvénybe a felújítás által érintett útvonalakon.

Szerdán kezdték el a munkát Kőbányán, a Kada utcában, a Maglódi út és az Óhegy utca között, a XI. kerületben, a Németvölgyi úton, a Hegyalja út és az Érdi út között, valamint a XV. kerületben, a Bercsényi utcában, a Szerencs utca és az Arany János utca között. Ezeken a helyszíneken legkésőbb október 7-ig befejezik a munkát.

November elejéig a fővárosban még tizenegy útszakaszon lesz útszűkület felújítás miatt, de a forgalmat szinte mindenhol fenntartják: csak szakaszos lezárások várhatók, illetve sáveltolással haladhatnak majd a járművek.

Budán csak a III. kerületben lesznek útlezárások. Az Erdőalja utat a Viharhegyi út és a Királylaki út között a felújítás idejére teljesen lezárják, a Királylaki út Máramaros út és Erdőalja út közötti, valamint a Máramaros út Királylaki út és a buszforduló közötti szakaszán pedig útszűkületre kell készülni.

Pesten öt kerületet érintenek az útfelújítások; a IX., a XV., a XVIII., a XX. és a XXI. kerületben összesen nyolc útszakaszon lesznek sávszűkületek.

A XV. kerületben a Bánkút utcát és a folytatását, a Vasutastelep utcát újítják fel a Szentmihályi út és a Széchenyi utca között. A munkát várhatóan szeptember 26-án fejezik be.

Nézze meg az FN Tudósító (Mészáros Gábor) képes beszámolóját az Északi összekötő vasúti híd felújításáról!

A XVIII. kerületben a Lakatos utcának az Egressy út és a Jegenye fasor közötti szakaszán kell az autósoknak sávlezárásra számítaniuk október 30-ig. Ugyanekkor adják át Kispesten a Kassa utca Pozsonyi utca és Kolozsvár utca közötti szakaszát, Pesterzsébeten a Kossuth Lajos utcát a Helsinki út és a Baross utca, valamint a Mártírok útja és a Nagykőrösi szervizút között, Csepelen az Erdőalja utcát a Völgy utca és a Szent István utca között, és Ferencvárosban a Haller utca 88-tól a Nagyvárad térig tartó útszakaszt.

Címkék: Belföld