Motorosokat szelídítene a Fidesz

A Fidesz azt kéri a rendőrségtől, hogy fokozott ellenőrzésekkel szigorúan lépjen fel a száguldozó motorosokkal szemben a Mátrában.

A területet kezelő Egererdő Zrt.-nek azt javasolják, hogy zárjon le egyes, menekülésre alkalmas útszakaszokat a környék nyugalmát veszélyeztető quadosok és crossmotorosok elől – mondta sajtótájékoztatón Horváth László.

Egyben fel kívánják venni a kapcsolatot motoros szervezetekkel is annak érdekében, hogy szűrjék ki maguk közül a szabálytalanul és közveszélyesen közlekedő, a motoros társadalmat is lejárató ámokfutókat – tette hozzá a politikus.

Rettegésben tartják a kirándulókat

Mint elmondta, a szezonban, különösen hétvégenként motorok százainak dübörgése veri fel a Mátra csöndjét. Ez egyben azt jelenti, hogy az esztelenül száguldozók rettegésben tartják a helybelieket, illetve a Mátrába pihenni érkező turistákat.

Mindennek nyomán nem múlik el hétvége súlyos, sokszor halálos baleset nélkül; 2007-ben például 57 motoros baleset történt a térségben, ami 10 százalékkal több, mint az azt megelőző évben – mondta Horváth László.

Mindez közvetett módon veszélyezteti a környékbeliek megélhetését, hiszen a termelőüzemek megszűnését követően az idegenforgalom az egyik legfőbb bevételi forrás a mátrai településeken – fűzte hozzá.

A motorosok megölik a csendet

Holló Henrik, a motorosok legkedveltebb gyülekezőhelyének számító Parádsasvár polgármestere hangsúlyozta, hogy a település üdülőterület, ahová éppen a csend és a nyugalom vonzza a látogatókat. Attól tartanak, hogy a száguldozó motorosok elriasztják a vendégeket.

A tájékoztatón Farkas Gábor, az ország egyik legnagyobb motoros összejövetelének, az évről évre a Mátrában, Sirokban megrendezésre kerülő Siroki Motoros Találkozónak a főszervezője is elítélte a szabálytalanul közlekedőket.

Mint mondta: az ámokfutók rossz fényt vetnek a motorosok szabályosan közlekedő többségére is, ily módon az egész motoros társadalomra.

Címkék: Belföld