Lengyel Zoltán kisgazdaként folytatja

Lengyel Zoltán volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselő kisgazda színekben folytatja a parlamenti munkát. Ám egyelőre nem lehet tudni, hogy szavazatával támogatja-e majd a költségvetést, illetve a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot.

A Fidesz-frakcióból egy éve kilépett politikus a Független Kisgazda Nemzeti Egységpártot akarja képviselni az Országgyűlésben, és erről levélben is tájékoztatta Szili Katalin házelnököt.

Arra a kérdésre, miként szavaz majd a költségvetési törvényre, Lengyel Zoltán azt válaszolta, hogy a másik (Fideszből kilépett) független képviselőhöz, Tóth Andráshoz hasonlóan ő is úgy véli, meg kell várni, amíg a költségvetést beterjeszti a kormány, végig kell küzdeni a parlamenti vitát, majd ezt követően, új pártjával konzultálva dönti el, lelkiismerete szerint hogyan szavaz.

Arra a kérdésre, hogy kormánypártiként vagy ellenzékiként vesz majd részt a parlamenti munkában, Lengyel Zoltán úgy fogalmazott, “nemekből nem lehet országot építeni”. Ez azonban szerinte nem jelenti azt, hogy támogatja a költségvetést, hanem azt, hogy az előterjesztést majd elemzik, konzultálnak róla, és a magyar vidék számára legelőnyösebb döntést fogja szavazatával a parlamentben képviselni.

Címkék: Belföld