Forgalomkorlátozások hétfőre

Forgalomkorlátozásokra és fokozott ellenőrzésekre kell számítani hétfőn Budapesten az Ötvenhatos Vértanúk Emléknapján.

A korlátozásokra különösen az Ötvenhatosok tere közelében, a Műegyetemnél, a Pesti srác emlékműnél a Corvin közben, a Forradalom lángjánál a Kossuth téren és az Új köztemető környékén kell felkészülni. A budapesti rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban hétfőre, 0 órától 24 óráig.

Ennek célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrség igazoltathat, az emberek ruházatát, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azok bevitelét a rendezvények, események helyszínére megtilthatja – közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

A BRFK vasárnapi közleménye szerint már vasárnap 20 órától forgalomkorlátozásokat vezetnek be a hétfői megemlékezések miatt. Hétfő délig tilos megállni a Vértanúk tere közelében, a Nádor utcában a Kossuth tér és a Garibaldi utca között, a Báthory utcában a Honvéd utca és a Kossuth tér között, a Zoltán utcában a Szabadság tér és a Nádor utca között, valamint a Vécsey utcában.

Tilos megállni az Ötvenhatosok terén a Benczúr utca és a Damjanich utca között hétfő délután kettőig, továbbá éjfélig a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal előtti parkolóban, az Alkotmány utcában a Honvéd utca és a Kossuth tér között, a Szalay utcában a Honvéd utca és a Kossuth tér között, a Balassi Bálint utcában a Markó utca és a Kossuth tér között, a Kozma Ferenc utcában az Alkotmány utca és a Báthory utca között, valamint a Vajkay utcában.

Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének ötvenedik évfordulóján hétfőn parlamenti emlékülés, több megemlékezés és koszorúzás lesz Budapesten. A rendezvények a Vértanúk terén, az Ötvenhatosok terén, a kivégzések helyszínén, a Kisfogházban, a Parlamentben, valamint a Kossuth téren zajlanak majd.

Címkék: Belföld