Súlyos állapotban van a balkányi túszejtő

Kórházba szállították a balkányi túszejtőt, akit súlyos állapotban kezelnek. A férfire korábban kivérzett állapotban találtak rá a rendőrök, miután behatoltak a pénzintézetbe.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a rendőrök két órán át hiába próbáltak kapcsolatot teremteni a bankba bezárkózott férfival, aki semmilyen választ sem adott, ezért a speciális egység megrohamozta az épületet – mondta a főhadnagy. A férfire, aki felvágta az ereit, erősen kivérzett állapotban találtak rá a rendőrök. A mentők a helyszínen elláttak a túszejtő sérüléseit, s miután sikerült stabilizálni az állapotát, rendőrségi kísérettel kórházba szállították – tette hozzá.

Fülöp Gergely azt is megemlítette, hogy a férfi egy helyi lakos. A balkányi pénzintézetbe pénteken kora délután ment be a férfi, és késsel fenyegetőzve túszul ejtett két nőt, a bank alkalmazottait, akiket később elengedett. Az alkalmazottak nem sérültek meg az akció során.

A közben riasztott rendőrök körbevették a bank épületét, s igyekeztek kapcsolatot felvenni a túszejtővel, hogy tisztázzák a szándékát. A sikertelen próbálkozások után hatoltak be a rendőrök az épületbe. A nyíregyházi kórházban ápolt túszejtő állapota súlyos, de az orvosok szerint a férfi túljuthat az életveszélyen.

Címkék: Belföld