A Medical Investment működtetheti a nagyatádi kórházat

A HospInvest Zrt. alulmaradt a nagyatádi képviselő-testület pályázatán. A döntés értelmében a Medical Investment működtetheti 25 évig a helyi kórházat.

A somogyi kisváros már korábban elhatározta, hogy eladósodott, február elejétől önkormányzati biztos felügyeletével működő kórházát vagyonkezelésbe adja. A tavalyi év végén első körben meghirdetett nyilvános pályázatra beérkezett két ajánlat nem felelt meg a kiírás feltételeinek. Ezért újabb pályázatot írt ki az önkormányzat, amelyre a HospInvest Zrt. és a Medical Investment nyújtott be érvényes ajánlatot.

Nagyatád képviselő-testülete 13:4 arányban az utóbbi társaságra voksolt, amellyel április 10-ig, meghatározott határidővel kívánja megkötni a végleges szerződést. A kórház vagyonkezelésbe adását a Nagyatádért Egyesület, a szocialisták, valamint a független képviselők támogatták, míg a négy fideszes képviselő nemmel voksolt.

A Medical Investment programjának megvalósulása esetén a jelenlegi 501 fős dolgozói gárdából legfeljebb pár tucatnyi ember számíthat leépítésre – mondta Bóta László, a nagyatádi kórház főigazgató-főorvosa.

Címkék: Belföld