Egyesítik a politikusok elleni támadások nyomozását

Egyesítette a péntekre virradóra elkövetett Molotov-koktélos támadások nyomozását a Kóka János SZDSZ-elnök háza elleni és a Hiller István MSZP-elnök háza elleni támadások nyomozásával a Központi Nyomozó Főügyészség.

Február 8-ra virradóra ismeretlenek három településen – Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen – összesen négy szocialista politikus házára dobtak robbanó benzines palackokat. A főügyészség terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte, hogy a főügyészség egyesítette ezeket a ügyeket a Kóka János és a Hiller István házát ért támadások miatt indult nyomozásokkal.

December 16-ra virradóra ismeretlenek feltehetően három Molotov-koktélt dobtak Kóka János Normafánál épülő házára, a rendőrség rongálás miatt indított eljárást. Ugyanazon a hétvégén ismeretlenek rálőttek Hiller István házára is, az épületet két lövés találta el, a rendőrség lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt indított eljárást.

A két esetet terrorcselekménnyé minősítették át és egyesítették a nyomozást a Molotov-koktélos támadások ügyével – mondta a szóvivő.

Arról, hogy a Hír Televízió vasárnap azt adta hírül, hogy a magát a “Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek” nevező szervezet elektronikus üzenetben vállalta magára a szocialista képviselők lakásánál elkövetett Molotov-koktélos támadások elkövetését, a szóvivő kijelentette: vizsgálják az ezzel kapcsolatos értesülést, erre is kiterjed a nyomozás.

Címkék: Belföld