Eladják az óbudai buszgarázst?

A járatritkítások miatt felszabaduló óbudai buszgarázs eladására készül a BKV - értesült a Magyar Hírlap. A közlekedési vállalat illetékese szerint az ügyben még nem született döntés.

A Magyar hírlap a BKV jövő évi 13 százalékos tarifaemelést magyarázó előterjesztésében szereplő egyik mondatra hivatkozik, miszerint: 2008-ban a teljesítményváltoztatás hatása csak részben jelentkezik, mivel az új menetrendek kialakítása és bevezetése legalább négy hónapot vesz igénybe, a feleslegessé váló telephely kiürítése fél év alatt lehetséges, és egyszeri hatások kapcsolódnak hozzá.

Az újság úgy tudja, az értékesítendő ingatlan az óbudai buszgarázs lehet. Korábban ugyan felvetődött, hogy a sokkal jobb helyen fekvő kelenföldi garázst verjék dobra, ám a telephelyen ipari műemlék található, amely megkötné az új tulajdonosok kezét.

A Magyar Hírlap értesülése szerint nemcsak buszgarázsok, hanem villamoskocsi-színek is felkerülhetnek az értékesítendő ingatlanok listájára. A lap információi szerint erre a zuglói és ferencvárosi kocsiszínt szemelték ki, a Bosnyák téri telep helyén irodaház épülhet.


Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója a Magyar Hírlapnak azt mondta: egyelőre egyik telephelyet sem tervezik eladni, majd ha lesz döntés a járatokról, akkor kell ezt átgondolni.

Címkék: Belföld