Esős hétfőre készüljünk

Már vasárnap délután beborul az ég, hétfőn pedig országszerte borús, nyirkos idő lesz. Hat foknál nem lesz melegebb.

Vasárnap délután erősen felhős, illetve borult lesz az égbolt felettünk, azonban a délkeleti területeken némi napsütés még lehetséges.

A késő délutáni óráktól kezdve a dunántúli, illetve az északi területeken ismét csapadékosra fordul az idő, azonban számottevő esőre nem kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8°C között alakul. Az éjszakai órákban a csapadékzóna eléri a tiszántúli területeket is, így a hajnali órákban már ezeken a részeken is esőre van kilátás.

Hétfőn országszerte borús, nyirkos, esős reggelre ébredhetünk. Elsősorban a keleti területeken várható a nagyobb mennyiségű eső, míg másutt jelentéktelen szitálás fordulhat elő. A keleti, északkeleti szél gyenge, mérsékelt lesz. A kora reggeli órákban 1 és 4°C közé süllyed a hőmérő higanyszála.

Hétfőn is jobbára borult lesz az égbolt hazánk felett, csak a késő délutáni óráktól kezd nyugat felől elvékonyodni, felszakadozni a felhőtakaró. A nap folyamán országszerte számíthatunk csapadékra, melynek mennyisége nem ígérkezik jelentősnek. Az északnyugati, nyugati légmozgás mérsékelt marad. A nappali csúcshőmérséklet 3 és 6°C között alakul majd a legmelegebb órákban.

Címkék: Belföld