Eső szakítja meg a vénasszonyok nyarát

A szerdai nap folyamán az ország északi részén kisebb esőre lehet számítani. A hőmérséklet csúcsértéke 21-24 között alakul. A hét második felében azonban ismét visszatér az őszies, meleg, csapadékmentes időjárás.

Északon eleinte erősen felhős lesz az ég szerdán, majd csökken a felhőzet, és időnként kisüt a nap. Az északi, északkeleti országrészben kisebb eső, zápor is előfordulhat. Délen a változó felhőzet mellett több órás napsütés valószínű. Nagy hőmérséklet különbség alakulhat ki a nyugati és az északkeleti országrész között. Gyenge lesz az északias irányú légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 18-24 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére országszerte 11-16 fok várható.

Hasonló időre készülhetünk a csütörtöki és a pénteki napon is. Futó záporok, kisebb esők és főleg pénteken zivatarok is előfordulhatnak. Szombattól ismét a napsütés dominál, mivel szárazabb légtömegek érik el térségünket, így folytatódik a vénasszonyok nyara.

Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül, ezért az erre a frontra érzékenyeknél fejfájás, migrénes panaszok fordulhatnak elő, csökken a szervezet fizikai teljesítőképessége.


A reggeli órákban ismét többfelé számíthatunk pára-és ködfoltok kialakulására, helyenként akár 100 m alá is csökkenhet a látástávolság. Az északi, északkeleti területeken időnként csapadéktól vizes, csúszós útszakaszokkal számolhatnak az autóvezetők.

Címkék: Belföld: Mozaik