Egy tanyán rejtőztek a tokaji pénzszállító-autó kirablói

Bács-Kiskun megyében, egy erdő közepén lévő tanyán rejtőzködött a márciusi tokaji pénzszállítóautó-rablás két gyanúsítottja; az ingatlant a szülők által a bűncselekmény után alapított vállalkozáson keresztül vásárolták – ismertette a részleteket Kökényesi Antal megyei rendőrfőkapitány.

A gyanúsítottak bujkálásával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „rendkívül jó konspiráció mellett élték életüket”. A nyomozás során alkalmazott elővigyázatosság példájaként említette, hogy a felderítés során egy rendőrnek motoros sárkányrepülőként kellett szemügyre vennie a már említett, erdővel körülvett, Kiskunhalashoz közeli tanyát.

A rendőrfőkapitány elmondta: eddig csak két ember – a márciusban letartóztatott pénzszállító autó sofőrje és a távolról figyelő személy – elmondásából tudtak következtetni a bűncselekmény részleteire, most már négy fő vallomása alapján tudják felderíteni az eseményeket, azt, hogy „március 27-re virradóra Tokajnál, a helyszínen pontosan mi történt” – tette hozzá.

A tokaji pénzszállítóautó-rablás 25 és 18 éves gyanúsítottjait márciustól körözte a rendőrség. A bűncselekmény két másik gyanúsítottja – a pénzszállító autó sofőrje és a vele együttműködő három elkövető egyike – március 30-a óta előzetes letartóztatásban van. A rablásnál az egyik pénzkísérő belehalt a bántalmazás során elszenvedett sérüléseibe.

Címkék: Belföld: Mozaik