Kigyulladt egy autó az M3-ason

Egy személygépkocsi és egy mikrobusz kigyulladt amikor összeütköztek az M3-as autópályán Görbeháza felé, a 104-es kilométernél, a Miskolc felé vezető oldalon. A személygépkocsiban utazó két személy a helyszínen életét vesztette.

A káli csomópontban a pályát lezárták, a feltorlódó forgalmat a 3-as főútra terelték – közölte az Útinform. Egy osztrák rendszámú mikrobusz rohant bele a személygépkocsiba, amely kigyulladt. Két ember égett bent a személyautóban, a mikrobusz három utasa nem sérült meg – közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.


A kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották, a mentésben négy mentőautó és egy mentőhelikopter vesz részt – fűzte hozzá. A helyszínelők feltételezése szerint az ütközéstől kigyulladt a személyautó, majd a lángok átterjedtek a mikrobuszra is. Az elöl haladó jármű utasainak már nem volt idejük az autó elhagyására, az ajtók is beragadhattak, ezért bennégtek a kocsiban. A mikrobuszban utazók még időben kimenekültek a szabadba.

Címkék: Belföld: Mozaik