Átszervezések a Fideszben

Hat igazgatóság és egy iroda kezdi meg működését a Fideszben közvetlenül Orbán Viktor pártelnök és Deutsch-Für Tamás kabinetfőnök irányítása alatt - írja a Magyar Nemzet.

A lap értesülései szerint a szeptember 1-jén létrejövő testületek a Fidesz felső vezetési struktúrájához illeszkednek, munkájuk független lesz a frakciótól, valamint a párt kabinetjeitől és tagozataitól. Az igazgatóságok létrehozását a pártstruktúra átszervezése indokolta a hatékonyabb munka érdekében – nyilatkozta Deutsch-Für Tamás az újságnak.

Az elnökség már jóváhagyta a tervet, e szerint ősztől megkezdheti a működését az önkormányzati és koordinációs iroda, a külügyi igazgatóság, amely Orbán Viktor uniós és transzatlanti kapcsolatait koordinálná. Lesz továbbá civil igazgatóság, amely “a polgári-nemzeti irányultságú civil szférával tartja majd a kapcsolatot”. Egy másik, egyelőre név nélküli igazgatóság a programalkotás és a kulcsfontosságúnak számító szakmai és társadalmi szervezetekkel folytat majd rendszeres konzultációt.

A legnagyobb a társadalmi kapcsolatok igazgatósága lesz, tizenhat munkacsoport tartozna alá, mint például a panelben élők, a legszegényebb társadalmi helyzetben lévők vagy az autóstársadalom gondjaival foglalkozó csoportok. Létrejön egy személyzeti és egy stratégiai igazgatóság is – értesült a Magyar Nemzet.

Címkék: Belföld