Elszámolásra hívja Gyurcsányt a Fidesz

A kormányfőnek el kell számolnia az október 23-i eseményekkel kapcsolatos álláspontjával és tetteivel, miután a Papp-jelentés új színben tünteti fel a történteket – mondta Balog Zoltán, fideszes politikus.

A miniszterelnök korábban megdicsérte a rendőrség október 23-ával kapcsolatos tevékenységét, és kitüntetést is osztott. A Papp-bizottság jelentése, és a korábbi ezzel kapcsolatos tanulmányok ugyanakkor azt támasztják alá, hogy nem lehet úgy hozzáállni a forró őszhöz, ahogyan Gyurcsány Ferenc és a kormány teszi – hangsúlyozta a parlament emberi jogi bizottságának fideszes elnöke.

A kormányfőnek vissza kellene vonnia korábbi szavait, és el kell ismernie, hogy tévedett, vagy hogy tudatosan félretájékoztatta a közvéleményt – mondta Balog Zoltán. A politikus felidézte, hogy a kormányfő blogjában arról írt az október 23-i események kapcsán, hogy lenyűgözte az a szakszerűség, ahogyan a rendőrség megvédte őt, és azóta is „falaz” a jogszerűtlen rendőri intézkedéseknek.


Balog Zoltán hozzátette: egyértelműen bizonyítást nyert az is, hogy Gyurcsány Ferenc az eseményeket megelőző napokban és utána is rendszeresen találkozott rendőri vezetőkkel, akiknek utasításokat adott, így személyi felelőssége is kikerülhetetlen.

Címkék: Belföld