Buszbaleset: eljárás indult a sofőr ellen

Tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a BRFK a sofőr ellen a keddi budapesti buszbaleset ügyében – közölte a BRFK.

A rendőrségi honlapon csütörtökön megjelent közlemény szerint a sofőr megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 3-án 6 óra 20 perc körüli időben a Budapest XXIII. kerületében, a Grassalkovich út Budapestről kivezető szakaszán az általa vezetett autóbusszal nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette járművét, azzal nekiütközött az út jobb oldalán lévő szalagkorlátnak, majd annak végénél az ott lévő betonkerítést átszakítva egy cég telephelyének parkolójában összeütközött két járművel, végül a cég épületének ütközve megállt. A baleset során több személy súlyosan és könnyebben is megsérült.


A rendőrségi kéri, hogy jelentkezzen annak a fehér színű nyerges vontatónak a vezetője, aki a balesetet szenvedett autóbusz mellett közlekedett, emellett várják azoknak a jelentkezését is, akik az üggyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek.


A buszon 40-50, többnyire idős ember utazott Celldömölkre. A buszon utazók szinte mindegyike megsérült. A tizenhat súlyos és húsz könnyebb sérült többsége kéz-, láb- és bordatörést szenvedett.

Címkék: Belföld