Bencze: nem futottunk lesre a Fenyő-ügyben

Nem vallott kudarcot a rendőrség a Fenyő-gyilkosság ügyében, csak kizárt az elkövetők köréből egy személyt – mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az országos rendőrfőkapitány szerda este egy televízió-műsorban jelentette be, hogy nem egyezik meg a Fenyő-gyilkosság ügyében az a DNS-minta, amelyet Szerbiából hoztak be a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai azzal, amelyet a bűnügyi technikusok gyűjtöttek össze a tett helyszínén.

Bencze József csütörtökön emlékeztetett rá: a Fenyő-ügyben több külföldi állampolgár keresésére kezdeményezett az NNI nemzetközi bűnügyi jogsegélyt. Az egyik személyt nemrég elfogták, a DNS-mintáját pedig összevetették a bűnügy helyszínén találttal, a két minta azonban nem egyezett.


„Ez nem azt jelenti, hogy lesre futott a rendőrség, vagy kudarcot vallott. Az én olvasatomban azt jelenti, hogy kizárt egy olyan személyt, aki valószínűleg nem azonos azzal, akinek a DNS-mintáját nem messze a bűncselekmény helyszínétől megtalálták” – jelentette ki.

Hangsúlyozta: a férfi, akinek a DNS-éről most kiderült, hogy nem egyezik a helyszínen találttal, nem kizárólagos gyanúsítottja volt az ügynek, de nyilván „alapos oka volt” az NNI-nek, hogy a DNS-ét összevessék a rögzítettel. Megjegyezte: a nyomozás tovább folytatódik, két személlyel kapcsolatban még várják a jogsegély teljesítését.

Címkék: Belföld