Több métert zuhant egy turistabusz Budapesten

Harminchatan sérültek meg abban a buszbalesetben, amely kedd reggel történt Budapest XXIII. kerületében, a Grassalkovich utcában, a sérültek közül 16-nak súlyos az állapota. A magyar rendszámú busz kifelé tartott Budapestről, a környéken nagy a torlódás.

A tizenhat súlyos és húsz könnyebb sérült többsége kéz-, láb- és bordatörést szenvedett – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A buszon utazók szinte mindegyike megsérült, életveszélyes állapotban azonban senki nincs. A sérülteket az Országos Baleseti Intézetbe és a Merényi Gusztáv Kórházba szállította a helyszínre érkező tizennégy mentőautó.


A magas építésű buszba több utas beszorult, őket a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki – tudta meg az MTI Molnár Pétertől, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivőjétől.


Idősek a sérültek


A turistabusz – egyelőre ismeretlen okból – elhagyta az útpályát, átszakított egy gyárkerítést, közel három métert zuhant, majd egy festékgyár irodaépületének ütközött. A tűzoltóság információja szerint a baleset közvetlen közelében nem voltak vegyi anyagok.


A turistabusz elhagyta az útpályát, átszakított egy gyárkerítést, majd több métert zuhanva egy festékgyár irodaépületének ütközött. (fotó: MTI)


A buszon 40-50, többnyire idős ember utazott Celldömölkre – mondta Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Címkék: Belföld: Mozaik