Titkolják Demszky kínai útjának a költségét

A Távol-Keleten keresik a fejlesztőket a főpolgármester, azonban nem tudni, milyen keretből, mennyiért utazott delegációjával Kínába, majd Vietnamba - írja a Magyar Nemzet.

Alig ért véget a Fővárosi Közgyűlés tavaszi ülésszaka, Demszky Gábor már hétfőn elutazott Kínába. A városháza tájékoztatása szerint Senzen városában egy delegáció élén népszerűsíti a Budapest innopolisz fejlesztési pólus programot, amelynek részleteit is bemutatja – írja a lap. A kínai tárgyalásokon Horváth Csaba főpolgármester-helyettes is részt vesz, majd a delegáció továbbutazik Vietnamba, ahol Demszky a helyi kulturális miniszter 2005-ös budapesti látogatását viszonozza.

Hogy mindezt milyen keretből és mennyiért teszi a városvezetés, a hivatali sajtóiroda egyelőre nem tudta megmondani, azt azonban közölték a Magyar Nemzet érdeklődésére, hogy a főpolgármester a fenti programokon kívül több város polgármesterével találkozik, együttműködési megállapodásokat köt, továbbá magával viszi a Történelmünk tükre Budapest című kiállítást is.

Címkék: Belföld