22 millió a csepeli SZDSZ-esnek

Nem tartja furcsának szerződéseit az a csepeli önkormányzati képviselő, akinek cége rendszeresen kap megbízást a saját kerületétől. Az SZDSZ-es politikus ellen összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez a Fidesz.

Összeférhetetlenségi eljárás megindítását kezdeményezi Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője a kerületi SZDSZ-frakció első embere ellen. Németh szerint Kál Károly cége az elmúlt kilenc hónapban huszonkét millió forintot kapott különböző őrző-védő, takarítási és egyéb munkákra. Németh lapunkhoz eljuttatott közleményében érthetetlennek tartja, hogy mi az a plusz, amit Kál vállalkozása nyújtani tud a csepeli önkormányzatnak, főleg azok után, hogy a közelmúltban kitudódott: Kál cége ellenőrzi a Csepelen található 1200 tonna rendkívül mérgező galvániszapot is, ám a telepen tovább nő a veszélyes anyagot tartalmazó hordók száma és a telepet egyszer felgyújtották.

Előre tájékozódott


A FigyelőNet megkereste a csepeli szabad demokraták frakcióvezetőjét, aki nem tartja összeférhetetlennek a tisztségeit. “Tavaly, amikor képviselőnek választottak, magam kértem tanácsot a Fővárosi Közigazgatási Hivataltól, melyik tisztségemről mondjak le, az önkormányzatiról vagy a cégvezetésről. A hivatalnál az önkormányzati törvényre hivatkozva azt mondták, egyikről sem kell” – állítja Kál, hozzátéve, hogy arról nem ő tehet, ha rossz a törvény.


Kál cége közel egy évtizede áll szerződésben a csepeli önkormányzat gazdasági társaságaival, így azt sem tartja kizártnak, hogy az elvégzett munkákért valóban kapott az elmúlt hónapokban húsz millió forint körüli összeget.

Őriz, takarít


Kál, aki tagja az önkormányzat pénzügyi bizottságának is, kérdésünkre azt mondta, szerinte nem etikátlan, hogy azzal a kerülettel áll szerződéses viszonyban, amelynek vezetésében ő is részt vesz. Elmondta, amióta képviselő lett, mindössze két újabb megbízást kapott Csepeltől, a galvániszap-tároló telep ellenőrzésén túl egy illemhely takarítási szerződést.


A képviselő megjegyezte, a megbízások mögött az is állhat, hogy az általa szabott árak nem a legfelsőbb kategóriába tartoznak.

Címkék: Belföld