Nem pályázik a Nexus az idei tűzijátékra

Két cég, az Expander 2000 Kft. és a Sensation Event Marketing Kft. nyújtott be ajánlatot az augusztus 20-i ünnepségsorozat megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési pályázatra - jelentette be Budai Bernadett sajtótájékoztatóján.

A kormányszóvivő közlése szerint a pályázókkal kedden kezdődnek el a tárgyalások, eredményhirdetés várhatóan július 10-én, szerződéskötés július 18-án lesz.

“A kétnapos központi ünnepségsorozat összköltsége nettó 225 millió forint, ennyit tervez a Miniszterelnöki Hivatal az eseménysorozat megrendezésére” – mondta Budai Bernadett. A szóvivő hozzátette, a pályázó cégeknek önálló programokat is fel kell tüntetni ajánlatukban.

Budai Bernadett kiemelte, hogy a biztonság fokozása a fő szempont a tűzijáték megrendezésénél, ezért az idén nem ötven, hanem százmillió forintos felelősségbiztosítással kell rendelkeznie a pályázó cégnek az esetleges károk fedezésére. A bírálati szempontok között nagyobb hangsúlyt kap a cégek által elkészített biztosítási terv, ugyanis az elérhető száz pontból tizet erre a tervre lehet kapni.

A kormányszóvivő kitért arra: egy tavalyi kormányhatározat-módosítás nyomán operatív törzset kell felállítani a rendezvényért felelős operatív irányító mellé. Az operatív törzs feladatai közé tartozik, hogy a biztonságos lebonyolítást elősegítse, egyeztesse az információkat a különböző szereplők között, és szükség esetén intézkedjen a rendezvény megszakításáról vagy elhalasztásáról – hangsúlyozta.

Az operatív törzs tagjai: a Nemzetbiztonsági Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a területileg illetékes főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és területi igazgatóságai, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat és megyei, illetve fővárosi védelmi bizottságok intézkedési jogkörrel rendelkező képviselője.

Címkék: Belföld