Csökken a felső vezetők száma a BKV-nál

Augusztustól új szervezeti struktúrával működik a BKV Zrt. Az átalakítással színvonalasabb szolgáltatást ígér a cég.

A társaság közleménye szerint a cég igazgatósága egyhangúlag fogadta el a szervezeti és működési szabályzat módosítását múlt pénteken. E szerint a cég működését négy pillér, a forgalmi, a műszaki, a gazdasági és az értékesítési terület határozza majd meg. Ezáltal a működés gazdaságossá, logikussá, következetessé és mindenki számára áttekinthetővé, elszámoltathatóvá válik. Az igazgatóság döntésével a BKV szervezete, az eddigiekkel ellentétben, erősen centralizálttá válik.

A közlemény szerint az átalakítással csökken a felső vezetők száma. Az eddigi 4 vezérigazgató-helyettessel és 11 igazgatóval szemben, a jövőben 5 vezérigazgató-helyettessel és 2 igazgatóval működik a cég. Lesz még 3 üzemeltetési vezető, akik az átállás során segítik a vezérigazgató munkáját.


A cég tájékoztatója kitér arra is, hogy a BKV stabilizációs programja a tervezett ütemben halad. Megállapítják azt is, hogy a szervezetátalakítással és a hosszú távú stratégiai fejlesztési elképzelésekkel nem rontják, hanem javítják a lakosság által igénybe vett szolgáltatás színvonalát, az ellátás biztonságát.

Címkék: Belföld