A KDNP ellenállásra szólít

Ellenállásra szólítja fel a Kereszténydemokrata Néppárt azokat, akik nem akarják, hogy az egészségbiztosítási járulékot magáncélra használják fel. A párt a biztosítótársaságoktól azt kéri, ne vegyenek részt a kormány szégyenletes üzletében.

“Ellenállásra szólítunk fel mindenkit, akik meg akarják akadályozni, hogy az egészségbiztosítási pénztárba befolyó járulékot ezentúl üzletelésre, magáncélokra használják fel” – fogalmazott Nagy Kálmán. Hozzátette: a KDNP ismételten felszólítja a biztosítókat, “ne vegyenek részt ebben a szégyenletes üzletben, ha nem akarják elveszíteni a magyar társadalom bizalmát, és ha eddigi tevékenységüket változatlan közmegbecsülés mellett kívánják folytatni”.

Gyurcsány Ferenc hatalomban maradásáért eladta a társadalombiztosítást az SZDSZ-nek, kockára téve a betegek gyógyulását – vélekedett a kereszténydemokrata politikus. Az MSZP és SZDSZ eddigi leggyűlöletesebb szerződése, amely a társadalom legszegényebb, legelesettebb rétegeit fogja sújtani, a társadalmi diszkrimináció forrása – jelentette ki.

Címkék: Belföld