Mozgósít a Fidesz

A Népszabadság információi szerint monstre népszavazási kampányra készül a Fidesz. Várhatóan a nyár végén döntenek arról, hogy a "hatigenes" népszavazáson legyen-e hetedik kérdés is.

A lap úgy értesült a párt egyik meghatározó politikusától, hogy a nyár “az alapozás” időszaka lesz, ősszel pedig százezer aktivistával elkezdik a mozgósítást, azaz az aláírásgyűjtést az Országos Választási Bizottság által hitelesített hat kérdés (patikaliberalizáció, termőföld-, illetve kórház-privatizáció, a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj) ügyében.

A kiszivárgott hírek szerint ugyanakkor nem a kötelezően megszabott alsó határ, vagyis a 200 ezer-200 ezer aláírás összegyűjtése a cél – a pártvezetés Orbán Viktor egyetértésével azt látná jónak, ha csaknem kétmillió aláírást tudnának letenni az asztalra.

Arról várhatóan a nyár végén dönt a Fidesz, hogy a “hatigenes” népszavazáson legyen-e hetedik kérdés is – írja a Népszabadság. A lap úgy értesült a Fidesz egyik elnökségi tagjától, ha lesz hetedik kérdés, akkor nagy valószínűséggel az lesz, amelyik arról szól: a “szolidaritáselvű egybiztosítós kötelező egészségbiztosítási rendszer a népszavazást követő évtől számított 10 éven át maradjon meg”.

Címkék: Belföld