Augusztus 20.: kiürítési tervet is kér a MeH

Katasztrófa esetére szóló kiürítési tervet, a károkat fedező százmillió forintos felelősségbiztosítási kötvényt is be kell mutatnia annak, aki augusztus 20-án meg akarja rendezni a tűzijátékot – írja a Népszava.

A Miniszterelnöki Hivatal idén már százmillió forintos felelősségbiztosítási kötvény bemutatását követeli meg azoktól a vállalkozásoktól, amelyek indulni kívánnak az idei augusztus 20-i központi ünnepségek megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési pályázaton – értesült a lap.


A pályázati kiírás szerint a kötvényre azért van szükség, hogy pénzügyi fedezet nyújtson az esetleg felmerülő károkra. A pályázóknak az idén rendelkezniük kell rendkívüli helyzet esetére szóló forgatókönyvvel (“tűzijáték biztonságos megrendezésével kapcsolatos intézkedések”) is, amire a pályázat értékelése során elnyerhető száz pontból tízet a lehet kapni.

A Miniszterelnöki Hivatal nettó 225 millió forintot szán a központi ünnepségsorozat megszervezésére és kivitelezésére. A pályázat eredményhirdetésére várhatóan július 10-én kerül sor – írja Népszava.

Címkék: Belföld