Noszvajon tanácskozik az MSZP elnöksége

Megkezdődött az MSZP elnökségének két naposra tervezett ülése szerdán délután a Heves megyei Noszvajon, a megyei önkormányzat oktatási központjában.

A nyilvánosság kizárásával zajló tanácskozásra megérkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök is. Az MTI úgy tudja, a tanácskozáson a hétvégi koalíciós megállapodást vitatják meg az elnökségi tagok, emellett aktuális politikai kérdések is szóba kerülnek.

Gyurcsány Ferenc vasárnap azt mondta: a szocialista párt elnöksége szerdán és csütörtökön tárgyal a koalíciós partnerrel kötendő megállapodásról. A terv az, hogy július 1-ig az MSZP és az SZDSZ új mellékletekkel egészíti ki a koalíciós megállapodást.

Lendvai Ildikó frakcióvezető kedden elmondta: a hét végén arról állapodtak az 6egészségbiztosítás területén, hogy a közös kompromisszumos javaslatot mindkét párt illetékes testületei elé terjesztik, az MSZP esetében az elnökség és a frakció elé. Hozzátette: ha ezek a közös kompromisszumos keretek a testületek által elfogadhatóak, akkor kezdődik a szakmai munka.

Címkék: Belföld