Az SZDSZ támogatja az új ombudsmanjelöltet

Az SZDSZ parlamenti frakciója egyhangúlag támogatja Szabó Máté ombudsmanjelöltet – közölte Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes a párt képviselőcsoportjának hétfői ülését követően.

Gusztos Péter hangsúlyozta, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosi posztjára Sólyom László államfő által jelölt jogász-politológust tudományos munkássága és politikai függetlensége alkalmassá teszi a tisztség betöltésére. Felidézte: a liberálisok a múlt héten sérelmezték a parlamenti frakciók döntését, hogy csak ősszel szavazzon az Országgyűlés az ombudmanjelöltről.

A frakcióvezető-helyettes elmondta: a frakció délelőtti döntése azt jelzi, hogy szerintük az lett volna helyes, ha még a nyári szünet előtt megszületik a parlament döntése.


Sólyom László köztársasági elnök múlt kedden közölte a parlamenti pártok frakcióvezetőivel, hogy Szabó Máté jogász-politológust, egyetemi tanárt, az ELTE Politológiai Intézetének igazgatóját jelöli ombudsmannak. Az Országgyűlés az államfő előző jelöltjét, Majtényi Lászlót nem választotta meg.

Címkék: Belföld