HM: érvényes az építési engedély Tubesre

A honvédelmi miniszter nem találta megalapozottnak a fellebbezéseket, ezért érvényes a Pécs melletti Tubes-tetőn működő katonai híradóbázis korszerűsítésére és radarállomás telepítésére vonatkozó építési engedély – közölte a Honvédelmi Minisztérium hétfőn.

Miután a március 4-én megtartott helyi népszavazás érvénytelen lett, kormányhatározat hatalmazta fel Szekeres Imre honvédelmi minisztert a beruházás elindítására – emlékeztetett a szaktárca közleményében. Hozzáfűzték azt is, hogy az elsőfokú építési hatóság április 19-én az összes illetékes szakhatóság jóváhagyásával kiadta az első fokú építési engedélyt.

Mint a HM a közleményben írja, ezt követően harmincketten nyújtottak be fellebbezést a honvédelmi miniszterhez. A miniszter a szakmai kifogásokat átadta vizsgálatra a szakhatóságoknak. A szaktárca kiemelte: a honvédelmi miniszter a másodfokú szakhatósági határozatok alapján nem találta megalapozottnak a fellebbezéseket, ezért június 20-án aláírt határozatában kiadta a másodfokú, immár jogerős építési engedélyt.

A HM felhívta a figyelmet arra is, hogy folyamatosan egyeztetett a pécsi önkormányzattal, partneri viszony kialakítására törekedett a helyi szakmai és civil szervezetekkel. Beszámoltak arról is, hogy lakossági bizalom erősítése érdekében rövidesen tájékoztató iroda nyílik Pécsett. A honvédelmi miniszter pécsi polgárokból álló monitoring csoport felállítását is kezdeményezi, amely betekintést nyer majd az építkezés folyamatába.

Címkék: Belföld