A Fidesz nem támogatja a versengő magánbiztosítókat

A Fidesz elnöksége nem támogatja a nyereségérdekelt szemlélet megjelenését az egészségügyben – közölte Varga Mihály. A párt szerint egyébként nincs felhatalmazása a koalíciónak a biztosítási rendszer privatizálására.

Az MSZP–SZDSZ-koalíciónak nincs felhatalmazása a biztosítási rendszer privatizálására, az emberekkel erről senki nem állapodott meg – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Varga Mihály. Mint mondta, egyik párt választási kampányában nem volt erre vonatkozó javaslat.

A Fidesz alelnöke úgy vélte: a Fidesznek ebben a helyzetben át kell gondolnia, hogy az emberekkel összefogva milyen eszközökkel lehet elkerülni a biztosítási rendszer privatizációját, amely szerintük a döntő többség kárára lesz. Varga elmondta azt is, hogy Mikola István saját véleményét mondta el, amikor vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az embereket ellenállásra szólítják fel, és mozgósítanak, ha bevezetik a több-biztosítós rendszert.

Varga Mihály szerint az elnökségi ülésen erről nem volt szó, ugyanakkor a Mikola István által említett „ellenállás” jelentheti, hogy a Fidesznek át kell gondolnia, hogy felkarolja-e a több-biztosítós rendszerről szóló népszavazási kérdést, de azt is, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok intézményfenntartóként tegyenek-e lépéseket.

Címkék: Belföld