Felmentették az SS-ruhás igazgatóhelyettest

Felmentette igazgatóhelyettesi beosztásából az intézmény igazgatója csütörtökön a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium igazgatóhelyettesét, aki az interneten SS-egyenruhában volt látható. A tanár a felmentést tudomásul vette – közölte az MTI-vel az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke.

Szalma István elmondta: a felmentéssel párhuzamosan a székesfehérvári egyházmegye megkezdte az ügy vizsgálatát. Első lépésként felállítják a vizsgálóbizottságot, majd a jogi követelményeknek megfelelően folytatják le az eljárást.

A főhatóság elnöke úgy fogalmazott, hogy a katolikus egyház már „letette voksát a kisemmizettek, az áldozatok mellett”, s ezzel kapcsolatban egyértelmű álláspontot és normákat fogalmazott meg. S aki azok betartására képtelen, annak, vagy munkáltatójának „le kell vonni a konzekvenciákat”.

Kosaras Péter Ákos, az egyházi iskola igazgatóhelyettese – egy azóta már az internetről eltávolított képen – SS-egyenruhában volt látható. Mint korábban újságoknak nyilatkozta, egy történelmi játék kedvéért, egy hagyományőrző táborban viselte az egyenruhát.

Az igazgatóhelyettesi beosztásából felmentett tanár az eddigi gyakorlatnak és szabályoknak megfelelően továbbra is végezheti az érettségi vizsgákkal kapcsolatos teendőit – tudta meg az MTI.

Címkék: Belföld