Fejér Andor lett a Fidesz Szolnok megyei elnöke

Fejér Andort, a megyei önkormányzat vezetőjét választották a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökévé, a posztot már négy éve betöltő politikus újabb két évre kapott megbízást – közölte a területi választmány döntését a párt szolnoki irodája csütörtökön az MTI-vel.

Az 58 tagú testület szerda este a négy alelnökről is határozott, ezt a tisztséget Búsi Lajos, Fazekas Sándor, Járvás István és Szalay Ferenc tölti be, személyi változás itt sem történt. Vélhetően a Fidesz 2006-os őszi helyhatósági választásokon való jó szereplése miatt kaptam ismét bizalmat – mondta a régi-új elnök.

A siker elsősorban abban mérhető, hogy a megye városai közül, az állandó fellegvárnak számító Karcagon kívül, Kisújszálláson, Kunhegyesen, Szolnokon, Tiszafüreden és Törökszentmiklóson szintén jobboldali értékrendet képviselő jelölt lett négy évre a polgármester, és a megyei önkormányzatban is a jobboldali többség jött létre – tette hozzá.

Mint fogalmazott, feladat van bőven, hiszen az települési önkormányzatoknak a csökkenő állami finanszírozás ellenére is meg kell őrizniük működőképességüket, ehhez kellő együttműködés is szükséges, és készülni kell a 2009-ben esedékes európai parlamenti választásokra, ami az első komoly értékmérő lesz a pártok számára 2006 után.

Fejér Andor kitért arra, hogy a 2010-ben tartandó parlamenti választástól is mindképpen jobb eredményt várnak, mint ami 2006-ben bekövetkezett, amelyen egyéniben csupán egy mandátumot szereztek a karcagi körzetben Varga Mihály Fidesz-alelnök révén.

Címkék: Belföld