Díszpolgári címet kap Toller?

Díszpolgári címet kíván adományozni a tavaly nyári autóbalesete óta kómában fekvő Toller Lászlónak a pécsi közgyűlés szocialista frakciója, a jobboldali képviselők azonban nem támogatják a javaslatot.

Információink szerint Toller László állapota már sohasem lesz olyan, hogy száz százalékban visszakerüljön a közéletbe. Éppen ezért azt gondoltuk, mivel ő példa Pécs város életében és nagy eredmények köszönhetők neki, a frakció egyhangúlag úgy döntött: idén Toller Lászlót javasolja Pécs díszpolgárának – mondta el Kablár János frakcióvezető csütörtökön újságíróknak.


Megjegyezte: az előterjesztés elfogadásához elég a minősített többség, így azt a baloldali többségű közgyűlés még a csütörtöki, várhatóan éjszakába nyúló ülésén meg fogja szavazni, és azt Toller László szeptember elsején, a város napján meg fogja kapni.


Révész Mária, a városi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője hangsúlyozta, hogy nem támogatják a javaslatot. Révész Mária hozzátette: “a szánalom és az együttérzés szép emberi érzés, de Pécsnek nem ezek alapján kell díszpolgári címet adományoznia”.

Címkék: Belföld