Ítéletidő Debrecenben

A Hajdú-Bihar megyei Egyeken 29 milliméter csapadék hullott, míg Debrecenben óriási szél és jégverés kísérte az esőt.

A tűzoltókat több helyszínre is riasztották szivattyúzás miatt – közölte Kozma Imre tűzoltó százados. A hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese elmondta: Egyeken öt lakásból, illetve pincéből szivattyúzzák a vizet a tűzoltók. Debrecenben egy családi ház pincéjét öntötte el a víz, aminek szintén megkezdték a szivattyúzását – tette hozzá. Debrecenben és környékén délután mintegy 20 percen át zúdult a jég a térségre. Vélhetően a cseresznyét és a meggyet mindenütt leverte, de a károk felmérése csak hétfőn indulhat meg, a vihar ugyanis az esti órákban is tart még Debrecenben.

Fakidőlésekhez riasztották több esetben a tűzoltókat a vasárnap kora délutáni viharok miatt, s több településen jég is esett Borsod-Abaúj-Zemplénben. Újharangod, Miskolc és Szerencs térségében fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat, a viharral érkezett hatalmas szél törte le az ágakat a legtöbb esetben – mondta a távirati irodának a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Dél-Borsodban Mezőkeresztes környékéről jégesőt is jelentettek, illetve Kazincbarcikán és környékén is jég esett a kora délutáni órákban.

Mezőkeresztesen egy nádfedeles házat villámcsapás ért, az épület teteje leégett, személyi sérülés azonban nem történt – mondta az MTI-nek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. A tüzet megfékezték. Az ügyeletes beszámolt arról is, hogy szintén villám csapott bele egy tizenkét méteres fenyőfába Mályiban, lakóépületek közelében, ide is a tűzoltók segítségét kérték.

Címkék: Belföld: Mozaik