Újabb jogsértések derülhetnek ki a rendőrségnél

Újabb rendőri jogsértések derülhetnek ki az országos rendőrfőkapitány szerint, aki vizsgálatokat rendelt el az ilyen ügyekkel kapcsolatban.

„Lehetnek újabb ügyek, ez nem prejudikáció, hanem tény”, hiszen azt rendeltem el, hogy történjen egy alapos vizsgálat – jelentette ki a főkapitány. A cél az, hogy gyorsan kiderüljön, kik azok, akik bizonyítható módon visszaéltek hatalmukkal, jogsértéseket követtek el. A főkapitány megjegyezte: vizsgálni kell az okokat, mi vezethetett az utóbbi időben nyilvánosságra került rendőri jogsértésekhez.

„Attól tartok, hogy aki korrupcióra adja a fejét, az akkor is korrupt, ha kétszer ennyi a fizetése” – mondta. Hozzátette: ha magasabb jövedelmet tudnának kínálni a jelentkezőknek a felvételnél, akkor több jelentkezőből tudnának választani. „Ez a mai rendőri fizetés tényleg méltatlanul alacsony, de figyelembe kell venni az ország tűrőképességét és lehetőségeit” – fogalmazott.

Most olyan embereket várunk, akik ezt tudják, és figyelembe veszik azt, hogy nekik sokkal szigorúbbak az életviteli szabályaik, sokkal szigorúbban ítélik meg, ha ők valamit elkövetnek. „Ide most kell a hivatástudat, jó sokáig kell még a hivatástudat” – mondta, hozzátéve: 15-20 év múlva már lehetőség lesz arra, hogy a rendőrök „piaci” béreket kaphassanak.

Címkék: Belföld