Száműznék a kormányt az orvosok

Orvospárt alakult, mely hatalomra jutása esetén száműzné azokat, akik támogatják a több-biztosítós egészségügyi modellt. Programjuk megvalósítását a bankok nyereségéből és új adókból finanszíroznák.

Lőke Miklós Péter, az Összefogás a Nemzet Egészségéért Párt elnöke elmondta: 9 megyében tudnak jelöltet állítani, ez elég az országos lista állításához. Mivel az orvosok elég sokszor találkoznak a betegekkel ahhoz, hogy megnyerjék az országgyűlési választásokat, ezért kormányváltásra készülnek. Elmondása szerint a Magyar Orvosi Kamarát szétverték, ezért volt szükség a párt létrehozására.


Az orvosokat nem lehet megtörni

Kormányra jutásuk után alapvetően megreformálják nemcsak az egészségügyet, hanem a gazdaságot, az igazságszolgáltatást, a mezőgazdaságot és az oktatást is. A pártelnök kiemelte: nem elfogadható, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot az felügyeli, aki fenntartja.

Lőke szerint az orvosok a társadalom utolsó csoportja, amelyet a kormány meg akar törni. Hatalomra jutásuk után eltörlik a vizitdíjat és az ágydíjat is – mondta az elnök.


Kormányt akarnak váltani

A párt nemzeti egységet akar, ahhoz pedig az kell, hogy kormányra kerüljenek – szögezte le a pártelnök, majd hozzátette: ezután pedig – demokratikus módszerekkel – elszámoltatják „azokat, akik ide juttatták az országot”. A felelősségrevonás után az elnök szavai szerint elkergetnék az országból azokat, akik esetleg több-biztosítós modellt akarnak bevezetni.

Háromszorosára emelik a háziorvosok számát, és az egészségügyi dolgozókat árukon fogják megfizetni – hangsúlyozta a párt vezetése a szervezet bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Az ország négy orvosegyeteme lenne az újonnan kialakított régiók alapja az elnök szavai szerint, nemcsak orvosi, hanem gazdasági értelemben is.


Klinikai tömb a kormánynegyed helyett

Budapesten pedig klinikai tömbre van szükség; az elnök Hudász professzor álmát szeretné ezzel megvalósítani. Szavai szerint erre van szükség, nem kormányzati negyedre.

Az elrabolt pénzek visszaszerzéséből lesz minderre pénz. Az elnök konkrét számokat hozott erre. Elmondása szerint a bankszektor 1000 milliárd forintos nyereséget termel, a párt által bevezetendő biztosítási adó 200 milliárd, az útvonaladó pedig 300 milliárd forintos bevételt jelentene.

A pénzügyi szektorban dolgozók átlagfizetése 2001 óta csak egyszer haladta meg az egészségügyi szektor béreit. Ez alapján az orvosok 417 milliárd forinttal támogatták a magyar egészségügyet – szögezte le az elnök.

Címkék: Belföld