Orbán gyilkos erővel a korrupció ellen

Orbán gazdasági növekedést "produkálna” és gyilkos erővel lépne fel a korrupció ellen, Varga Mihály foci Eb-zett, Navracsics Tibor összefoglalta a Fidesz „Jövőnk” vitasorozatát.

A mostani megszorításokra alapuló gazdaságpolitika helyett modern, innovatív, növekedésközpontú szemléletre kell váltania Magyarországnak – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt Jövőnk vitasorozatának utolsó témájáról, a versenyképességről szóló konferenciáján szombaton Budapesten.


A pártelnök úgy fogalmazott: Magyarország gazdasági válságára a Fidesz három pontból álló világos, gyakorlatias választ tud adni, “akár már holnap reggel”. A kormányzati kiadásokat be kell fagyasztani, szinten kell tartani a közszolgáltatásokra költött pénz reálértékét és gazdasági növekedést kell produkálni – mondta.
Orbán Viktor szerint ennek érdekében fel kell lépni a kormányzati pazarlás ellen, le kell állítani például a kormányzati negyed “vérlázító” beruházását, csökkenteni kell az adókat és meg kell változtatni a “szpáhi elven” működő adórendszert, minden felesleges szabályzót ki kell iktatni a gazdaságból, “radikális, gyilkos erővel” vissza kell szorítani a korrupciót.


“Uniós tagságunk sajnos eddig nem javított, hanem rontott imázsunkon. Az államháztartási trükkök, az adatok eltitkolása az unióban is ellenreakciót váltott ki” – jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz. A politikus szerint a skóciai Cardiffban elszenvedett kudarc – amikor Magyarország esélytelennek bizonyult a 2012-es labadrúgó Európa Bajnokság megrendezésében – is azt mutatja, hogy “Európa egyre inkább nem hisz nekünk”.


A Fidesz Jövőnk vitasorozata arra tett kísérletet, hogy ideológiáktól függetlenül a választópolgárokkal való kapcsolattartás új fejezeteit nyissa meg – hangsúlyozta Navracsics Tibor frakcióvezető, a párt vitasorozatának utolsó témájáról, a versenyképességről szóló konferencián.


A politikus, sikeresnek ítélte a négy hónapja tartó vitasorozatot és az ahhoz kapcsolódó jovonk.hu honlapot, amely szerinte egy kísérlet volt arra, hogy a Fidesz a hagyományos kommunikációs formáin kívül nyisson új fejezetet a kapcsolattartásban a választópolgárokkal.


A versenyképesség az utolsó, negyedik témája a Fidesz vitasorozatának, amelyre Navracsics Tibor még a párt tavaly novemberi kongresszusán tett javaslatot. Elsőként januárban az igazságosság témáját járták körül, februárban az életminőség kérdését, ezután márciusban a közszolgáltatások és az állam feladata volt a téma, áprilisban pedig a versenyképességgel foglalkoztak, a megtárgyalt kérdésekről pedig a Fidesz május 19-20-i kongresszusára vitairatot is készítenek.



Címkék: Belföld