Gyurcsány: a jobboldal fél

Szélesítené és mélyítené a reformpolitikát Gyurcsány Ferenc, úgy, hogy az egyenlőtlenségek mérséklése mellett a versenyképesség is erősödjön.

A reformpolitikát ki kell szélesíteni, sokak közös ügyévé kell tenni és el kell mélyíteni – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP Baloldali Tömörülés platformjának ülésén szombaton.
Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, igazságosabb és hatékonyabb működésre van szükség azokon a területeken, amelyekben az államnak közvetlen felelőssége van.


Véleménye szerint a változtatásokat úgy kell véghezvinni, hogy csökkenjen a társadalmi igazságtalanság az országban, de közben Magyarország képes legyen arra, hogy együtt haladjon a világgal. Ez nagyon komoly kihívás.


Miközben a rendszerváltáskor a magyar gazdaság átalakult, nem változott meg maga az állam, a belső viszonyok, az igazgatás, vagy például az egészségügy. A magyar értelmiség és középosztály jelentős része védte ezt az állapotot, de mára ez a változatlanság az igazságtalanság egyik fő forrása – mondta.


A jobboldal fél


A miniszterelnök kitért arra: az általuk kezdeményezett változtatásoktól a jobboldal fél, fél attól, hogy ezeken a baloldal és az ország sikeresen lesz túl, ezért sietteti a küzdelmet, radikalizálja a politikát, mert fél a holnaptól, a demokratikus megmérettetéstől. A jobboldal vezére gyáva, amikor nem érti, hogy Magyarország összehangolt változások sokaságára építhet egy új jövőt – szögezte le.


Gyurcsány Ferenc a koalíciós vitákkal kapcsolatban annyit mondott, hogy ez teljesen természetes és normális, hiszen az MSZP és az SZDSZ két különböző párt. Nem olyan a kormányunk, ahol a miniszterelnök ukázba adja, hogy mit gondoljunk együtt, hanem olyan, ahol megvitatjuk a dolgokat és ebből születnek a kompromisszumok – mondta, és megjegyezte azt is, akik koalíciós válságról beszélnek, azok a vágyaikról beszélnek.




Címkék: Belföld