Szabadai Viktor lett az SZDSZ új budapesti elnöke

Szabadai Viktor lett az SZDSZ budapesti választmányának új elnöke - értesült az MTI a választmány egyik tagjától pénteken.

Horuczi Csaba az SZDSZ új szervezeti igazgatója

A jogász végzettségű, korábban nyolc évig Eger alpolgármestereként dolgozó liberális szakember fő feladata a párt szervezeti struktúrájának megerősítése, az új SZDSZ modern és hatékony szervezési gyakorlatának kialakítása. Munkájában kiemelt jelentőségű lesz a vidéki szervezetekkel való kapcsolattartás, a gyors és közvetlen információcsere biztosítása, illetve az ehhez szükséges informatikai háttér megteremtése.

A XIII. kerületi pártszervezet elnöke 36, Lakos Imre, a testület eddigi elnöke, országgyűlési képviselő 34 szavazatot kapott.

A voksolást meg kellett ismételni, mert első körben szavazategyenlőség alakult ki a jelöltek között.
A voksolást meg kellett ismételni, mert első körben szavazategyenlőség (35-35) alakult ki a jelöltek között. A 76 fős választmányból 73-an vettek részt a szavazáson, hárman mindkét esetben érvénytelen szavazatot adtak le. Az MTI-szabad demokrata forrásból úgy értesült, hogy az új elnököt támogatta Demszky Gábor főpolgármester, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, és John Emese, fővárosi frakcióvezető is.

Szabadai Viktor a választást követően az MTI-nek elmondta: a liberális pártnak a fővárosban új erőre, lendületre van szükség, hogy 2009-re, a pártelnöki ciklus végére az SZDSZ Budapesten nagypárt legyen. A kitűzött cél a fővárosban 20 százalék – hangsúlyozta.

A feladatokról szólva közölte: össze kell hangolni, egységesíteni kell a kerületek és a főváros politikáját, de emellett be kell mutatni, hogy Budapest liberális város. Mint mondta, Lakos Imrét elismerés illeti négyéves munkájáért, és közösen fognak dolgozni azért, hogy kettejük programjának legjobb elemeit megvalósítva erősödjenek a liberálisok a fővárosban.

Kóka János pártelnök és Demszky Gábor főpolgármester hamarosan létrehozza az SZDSZ Budapest kabinetjét, amely foglalkozik a választmány programjával is – tette hozzá.

Az SZDSZ idei tisztújítási folyamatában többször fordult elő szavazategyenlőség; a március 31-i elnökválasztáson is meg kellett ismételni a voksolást mert első körben mindkét jelölt, Kóka János és Fodor Gábor is ugyanannyi szavazatot kapott, majd aznap este a 12 fős ügyvivői testület tagjainak választásakor a tizenkettedik helyre esélyes két jelölt kapott azonos számú voksot.

Címkék: Belföld