Még 5 napig igényelhető Diákhitel

Már csak 5 napjuk maradt azoknak, akik új Diákhitel-igénylőkként első ízben még ebben a szemeszterben szeretnének pénzhez jutni. Ez a pénzösszeg akár 150 ezer forint is lehet.

A vonatkozó jogszabály szerint csak az a Magyarországon tanuló jogosult juthat hozzá a tavaszi szemeszterre esedékes Diákhiteléhez, aki legkésőbb május 15-ig beadja az igényléshez szükséges papírokat a kijelölt postahivatalokban, illetve az együttműködő bankok, takarékszövetkezetek kijelölt fiókjaiban. Aki ezt a határidőt lekési, elveszti a jogát az aktuális tavaszi szemeszterre esedékes kölcsönre, és igénylése csak a jövő tanévtől lesz érvényes – áll a Diákhitel Központ tájékoztatásában.

Azok az új igénylők, akik 2007. május 15-ig még leadják igénylésüket, 2007. június 15-én, a tavaszi szemeszter utolsó kifizetési napján a teljes tavaszi félévre járó (öthavi) kölcsönükhöz egy összegben juthatnak hozzá, amely az igényelt összegtől függően akár 150 ezer forint – a költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatóknak akár 200 ezer forint – is lehet.

Címkék: Belföld