Csatornafelújítás a XII. kerületben

Május 8-án beszakadt a csatorna a Székács utca és a Tóth Lőrinc utca közötti szakaszon, ezért változik a XII. kerületi csatornafelújítások ütemezése. Lezárták a Ráth György utcát.

A Fővárosi Önkormányzat 2005-ben – a Podmaniczky Program keretében – hároméves útfelújítási programot indított, amelynek révén ez év végéig megújul a fővárosi kezelésű utak mintegy 40 százaléka. Az útfelújítások közel 80 százalékánál a burkolat felújítását megelőzi az elöregedett közművek felújítása.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. a fővárosi útépítéseket megelőzően csatornarekonstrukciót végez a XII. kerületi Ráth György utcában, a Tóth Lőrinc utca és a Határőr utca között. A felújítás a tervek szerint két ütemben zajlott volna, két külön szakaszon. Az első szakaszon, a Határőr utca és a Csaba utca között már március óta tartanak a munkálatok, és a május 20-i befejezést követően kezdték volna a második szakasz munkálatait.

A csatornabeszakadás azonban azonnali intézkedéseket követelt, a munkálatokat előrehozták, így már a második szakaszon is végzik, és július végén fejezik be. Emiatt lezárták a Ráth György utcát teljes szélességben a Tóth Lőrinc utca és Székács utca között. A Tóth Lőrinc utca egyirányú a Goldmark Károly utca felé, a 39-es autóbusz a következő terelő útvonalon közlekedik: Tóth Lőrinc utca – Goldmark Károly utca – Határőr utca.

A fenti információk a kivitelezés által megkövetelt körülmények és az időjárás függvényében változhatnak.

Címkék: Belföld