Beindult a második fúrópajzs

Szerdán megkezdte munkáját a 4-es metró második alagútfúró szerkezete. Szeptember 3-ig az első fúrópajzs egy állomásnyit halad.

Horváth Éva, a BKV 4-es metró programigazgatóságának szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy április 3-a óta az első fúrópajzs mintegy 61 métert haladt előre. A fúrószerkezetek az első 300 métert próbaüzemben teszik meg, ezért ilyenkor csak napi 10-12 métert haladnak.

A szóvivő tájékoztatása szerint nincs csúszás az alagútfúrásnál, ezért kötbér fizetése sem esedékes. Hozzátette, hogy az első alagútnak az ütemterv szerint a Tétényi útnál szeptember 3-ig kell elérnie az első állomást.

A BKV kommunikációs igazgatója a hét elején még azt nyilatkozta, hogy a jövő héten indul a második fúrószerkezet. Horváth Éva ennek kapcsán megjegyezte, hogy a jövő héten tartanak majd egy olyan sajtónapot, ahol az érdeklődők közelről is megtekinthetik az alagutak fúrását.

Az első fúrópajzs megindulásakor, április 3-án a főváros vezetői azt közölték, hogy három hét múlva indul a második alagútnak a fúrása.

Címkék: Belföld