Közösen tesz a környezetért az SZDSZ és az RMDSZ

A Kárpát-medencei régió közös környezetvédelmi programjának kialakítására rendez fórumot a Szabad Demokraták Szövetsége és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség július elején Gyöngyösön.

Az esemény megszervezéséről Kovács Kálmán, az SZDSZ határon túli magyar politikáért felelős vezetője és Nagy Zsolt, az RMDSZ alelnöke állapodott meg kedden Budapesten.

A liberális párt környezetvédelmi államtitkára felidézte: az RMDSZ-szel négy évvel ezelőtt indították el együttműködésüket Nagyváradon, ennek eredményeként épültek ki e-magyar pontok a határon túl is.

Kovács Kálmán azt mondta, a nyárra tervezett “magyar-magyar” platformon kívánják megvalósítani a modernizáció motorját jelentő együttműködéseket, amelyek a környezetvédelem mellett kiterjednek az innovációra, a kutatás- és gazdaságfejlesztésre. Hozzátette: ősszel az innováció, a kutatás-fejlesztés, és az oktatás területét érintő fórumot terveznek.

Nagy Zsolt, a román kormány távközlési és információs technológiai minisztere közölte: az RMDSZ és az SZDSZ erőfeszítéseinek célja, hogy a határon túli magyar közösség a modernizáció útjára lépjen és nyertese legyen az uniós csatlakozásnak.

Címkék: Belföld