Fidesz: Magyarország sereghajtóvá vált

Balla Mihály (Fidesz), az Országgyűlés Külügyi és Határon túli Magyarok Bizottságának tagja emlékeztetett arra, hogy Magyarország az EU-csatlakozása előtt még a térség éllovasának számított, az elmúlt években azonban a különböző adatok és mutatók szerint az utolsók közé került, és rosszabb lett a nemzetközi megítélése is.

“Európa szégyenpadjára kerültünk” – hangoztatta a fideszes politikus az ország európai uniós csatlakozásának harmadik évfordulója alkalmából vasárnap tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Balla István elmondása szerint a kormányzat politikáját az unió megbízhatatlannak tartja, mert “trükkök százaival próbálta megtéveszteni”.

A gazdasági helyzetről szólva kiemelte: az államháztartási hiány és az inflációs adatok alapján bizonytalan, hogy mikor lehet bevezetni az országban az eurót, a koncepciótlan kormányzás pedig ellehetetleníti a kis- és középvállalkozásokat. Véleménye szerint súlyos következménye lesz, hogy lelassultak az uniós források lehívásáról szóló tárgyalások, mert így beláthatatlan, hogy ezekhez a forrásokhoz mikor juthat hozzá az ország.

Balla Mihály szerint a kormány abban is hibázik, hogy az energiapolitikai kérdésekben attól függenek a legfontosabb teendők, a miniszterelnök éppen Moszkvában, Washingtonban vagy Brüsszelben tárgyal. “Ez rossz fényt vet Magyarországra” – tette hozzá.

Címkék: Belföld