Zajlanak az utómunkák a leégett sajtgyári üzemnél

Egész éjszaka megfeszített erővel dolgoztak a tűzoltók Körmenden a szinte porig égett 4 ezer négyzetméter alapterületű sajtgyári épület oltásán – közölte reggel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A kiemelt ötös számú fokozatot reggel 5 óra 50 perckor hármas kiemelt fokozatúra csökkentették, de továbbra is 22 tűzoltó dolgozik a helyszínen. Helyenként még mindig fellángolnak az épület maradványai, jelenleg azonban már az utómunkálatok zajlanak. A tűzoltók a leomlott és kiégett épület romjait erőgépek segítségével bontják szét.

A 8-as és 86-os főutak körmendi körforgalmú csomópontjában a közlekedés rendje helyreállt, a forgalom folyamatosan haladhat.

Pénteken délután a körmendi sajtgyár ládamosó helyiségében keletkezett a tűz, feltehetően a vízmelegítésre szolgáló, gázolajjal működő berendezés meghibásodása miatt. A lángok pillanatok alatt magasra csaptak, átterjedtek az épület más részeire köztük egy csomagolóanyagokat tároló raktárra is.

A helyszínre több megyéből 22 tűzoltóautót vezényeltek, és 85 tűzoltó hosszú órákon át oltotta a tüzet. Az épület egy része reggelre szinte porig égett. A lángokat este kilenc óra tájban sikerült megfékezni, körülhatárolták a tüzet, hogy a lángok ne terjedjenek tovább. Ezt követően az oltási munkálatok egész éjszaka tartottak, ennek során egyszer friss erővel felváltották az oltást végző tűzoltókat.

A szakemberek szerint az oltás utómunkálatai még órákig eltartanak. A körmendi sajtüzemben a délutános műszakban mindössze öten dolgoztak, a tűzben senki nem sérült meg. A károkat az üzem vezetője pénteken délután százmilliós nagyságrendűre becsülte, ami azóta még tetemesebb lehet, hiszen az üzem az elmúlt órákban szinte teljesen leégett.

Címkék: Belföld