Ég a körmendi sajtgyár

Összesen 70 tűzoltót és 15 járművetl vezényeltek ki a körmendi sajtgyár épületének oltására, a tűzoltást a legmagasabb, ötös fokozatra emelték, személyi sérülésről nincs információ - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: a tüzet feltehetően egy kazánrobbanás okozta. A négyezer négyzetméternyi, egyszintes, könnyűszerkezetű gyártóépület teljes egészében ég, az épületbe a tűzoltók még nem tudtak behatolni. A tűz oltására a korábban kivezényelt 11 gépjármű mellett újabb négy autó vonult ki, így már csaknem 70 tűzoltó és egy vegyi felderítő csoport próbálja megfékezni a lángokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hangsúlyozta: a lakosság nincs veszélyben, kitelepítésre nincs szükség. Az eddigi információk szerint a balesetnek nincs sérültje – fűzte hozzá. A tűz oltását nehezíti, hogy a gyár épületének oldalában két tartály van elhelyezve. Az egyikben két tonna szén-dioxid, a másikban 1500 köbméter nitrogén van, amit a gyártási folyamatban használtak. A tűzoltók jelenleg több vízsugárral hűtik a tartályokat.

Lenvai Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese azt mondta: a tűzoltók megfeszített erővel dolgoznak, a helyzet viszont szavai szerint „bonyolult”, mert a közelben található egy benzinkút és egy nagyáruház is.

Címkék: Belföld