Lóverseny lesz a Hősök terén

Az ideivel együtt három évig, szeptember közepén ingyenesen rendezhet lovasversenyt a Hősök terén Geszti Péter és csapata.

Az ötletgazda által jelzett Vágta Kft., Bőhm András (SZDSZ) kulturális bizottsági elnök tartózkodása mellett, az MDF-esek támogatásával megkapta a rendezvényhez szóló engedélyt a Fővárosi Közgyűléstől.

A szakbizottsági ülésen a városháza munkatársai közölték a szervezőkkel, hogy a hatályos önkormányzati rendelet alapján jogszerű engedélyt nem kaphat ez az üzleti jellegű, idegenforgalmi esemény a Hősök tere védett burkolatára.

A Hősök tere használatát szabályozó 2002-es fővárosi rendelet ugyanis a tér méltóságának biztosítása érdekében jelentősen korlátozta az ott tartható rendezvények körét.

A témához egyedül Demszky Gábor szólt hozzá. A főpolgármester azért kérte a javaslat támogatását, mert szerinte fontos, látványos, a turizmust segítő és hagyományőrző eseménnyé válhat ez a lovas verseny a Hősök terén. A közgyűlés végül is egy kiskapuval élve protokolláris jellegűnek minősítette ezt az eseményt, s így az megtartható lesz a téren.

Címkék: Belföld