Ismét lesz iskola Somoskőújfalun

Szeptemberben újra megnyitják a 2004-ben bezárt általános iskolát a Nógrád megyei Somoskőújfaluban: a település azóta önállóvá vált, a Salgótarjántól való leválási folyamatot éppen az iskolabezárás indította el.

Somoskőújfalu még Salgótarján városrésze volt, amikor a városi önkormányzat 2003-ban úgy döntött, hogy 2004-ben bezárja az akkor még nyolc osztállyal működő somoskőújfalui általános iskolát – mondta Molnár Zoltán, a községi önkormányzat közoktatási bizottságának elnöke csütörtökön.

Az ezt követő aláírásgyűjtés után 2004 őszén a leválás mellett szavaztak a mintegy háromezer lakosú településrész lakói, Somoskőújfalu 2006. október 1-jétől működik önálló községként. Molnár Zoltán elmondta: alapítványi formában indítják újra az iskolát a salgótarjáni Hibó Tamás Művészeti Alapítvánnyal közösen. Az intézmény bejegyzése már megtörtént, nyáron kapják meg a működési engedélyt.

Július első felében derül ki véglegesen, hány osztályt tudnak indítani, felmérésük szerint hat évre biztosított a 20-25 fős osztálylétszám.

Címkék: Belföld