Brüsszelben ülésezik a Fidesz elnöksége

Május 1-től két napon át Brüsszelben ülésezik a Fidesz elnöksége, az Európai Néppárt frakcióelnökségének meghívására - erősítette meg a sajtóinformációkat Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

A szóvivő tájékoztatása szerint az Európai Néppárt frakcióelnöksége és európai parlamenti frakcióvezetője meghívására látogat Brüsszelbe május 1-től 3-ig a Fidesz elnöksége.


Május 1-jén utazik Brüsszelbe az elnökség nagyobb része – Orbán Viktor elnök, három alelnöke, valamint Kövér László választmányi elnök; Navracsics Tibor frakcióvezető és Pelczné Gáll Ildikó alelnök pedig másnap csatlakozik.


Az Orbán Viktor vezette delegáció találkozik Jacques Barrot-val az Európai Bizottság alelnökével, közlekedési biztossal, valamint Wilfried Martens-szel az Európai Néppárt elnökével, Orbán Viktor pedig külön egyeztet Joseph Daullal, a néppárti frakció vezetőjével, illetve Hans-Gert Pötteringgel, az Európai Parlament néppárti elnökével is. A részletes programról pénteken Szájer József ad tájékoztatást.


Az elnökség napirendjén várhatóan szerepel a kongresszus előkészítése, a népszavazás ügye és a kongresszusra elkészítendő vitairat is, amely a Fidesz négy hónapos vitasorozatának tapasztalatait összegzi.

Címkék: Belföld