Tíz jelölt a kormányszóvivői posztért

A FigyelőNet informátorai cáfolták azt az értesülést, hogy őszre lesz új kormányszóvivő. Demcsák Zsuzsa helyét akkor töltik be, ha lesz alkalmas jelentkező, ám nem kritérium, hogy nő legyen, vagy tévés tapasztalattal rendelkezzen. Jelenleg tízen vannak versenyben.

Bár Demcsák Zsuzsa március végi visszalépése után Lendvai Ildikó még azt mondta, pár héten belül döntenek az új kormányszóvivő személyéről, már több mint egy hónap eltelt. Lapunk információi szerint nincs semmilyen sürgető vagy hátráltató indok, ezért akkor neveznek ki új kommunikátort, ha megtalálják a legmegfelelőbb jelöltet. A Demcsák-féle fiaskó után ugyanis alapvető fontosságú, hogy megfelelő személyt találjanak. Jelenleg tíz jelölt verseng egymással.


Lapunk információi szerint nem kritérium, hogy az új kormányszóvivő nő legyen vagy legyen televíziós tapasztalata, bár ez nem hátrány. Az aspiránsok között van, aki újságíró volt, és olyan is akad, aki máshol volt eddig szóvivő. A lényeg, hogy gyorsan tudjon szövegeket írni és előadni, illetve jól, érthetően magyarázzon.

A miniszterelnök kabinetjéhez egy hónapja csatlakozott, szakértőkkel kibővült stáb Demcsák Zsuzsa visszalépése óta egyébként folyamatosan tart meghallgatásokat a Magyar Rádió információi szerint. Már gyakorlati teszteket, próbafelvételeket és próbaszóvivői tájékoztatókat is tartanak a jelöltekkel.


Danks Emese március eleji távozása óta Gál J. Zoltán, illetve a szóvivői irodát vezető Daróczi Dávid látja el a kormányszóvivői feladatot átmenetileg.

Címkék: Belföld