Elfogták Kisbandi egyik bűntársát

A rendőrség honlapján szerdán közétett egy hétfőn a fővárosban végrehajtott elfogást, amikor feltehetően Kisbandi bűntársát kerítették kézre.

A rendőrség sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére csak az elfogás tényét erősítette meg, az elfogott személyazonosságát azonban nem közölte.

Kisbandi egy időben szerepelt a tíz legkeresettebb magyar bűnöző – a rendőrség által készített – listáján, és az „alvilág bankáraként” is emlegették, ám ez utóbbit Lakatos András újságírók előtt többször is visszautasította.

Kisbandit több mint négyszáz rendbeli csalás miatt jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság 2004 januárjában. Abban a perben több vádlott-társa kapott jogerősen két évet meghaladó szabadságvesztést.

Az ítélet tényállása szerint a vádlottak 1993–94-ben kft.-t alapítottak, és Romániában hirdetéseket adtak fel azzal, hogy 1200-1300 márka ellenében nulla kilométeres Dacia személygépkocsikra lehet előfizetni, s egy hónap múlva szállítják az autót. A vádlottaknak azonban nem is állt szándékukban a megrendelések teljesítése. A szervezett csalássorozatnak több száz károsultja volt, javarészt román állampolgárok. A büntetőeljárás a kilencvenes évek közepén kezdődött, Lakatos András ekkor külföldre távozott és évek múlva, 2000 nyarán fogta el az FBI az Egyesült Államokban, Miamiban.


A rendőrség honlapján szerdán közzétett információk szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága őrizetbe vette M. Imre 37 éves román állampolgárt, budapesti lakost, aki meglapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy Budapesten, hétfőn végrehajtott igazoltatás során hamis vagy hamisított személyi igazolvánnyal és vezetői engedéllyel igazolta magát.

Címkék: Belföld